• Vår nest største falk
  • Fredet art
  • 800 – 1000 par i Norge
  • Hekker om våren, normalt i stupbratte fjell eller høye menneskeskapte konstruksjoner
  • Jakter mest i skumringstiden
  • Spiser alt den greier å fange
    Mest duer, troster, vadefugler mm.
  • Trekker om vinteren til England og
    Kontinentet
  • Blir værende i landet dersom det er
    nok byttedyr
  • 2 vandrefalker bruker regelmessig
    Høghuset på Bryne som utsiktspunkt
    og spiseplass
Slutt på leken – for denne gangen?

Vi må vel innse at falkeparet nok ikke blir foreldre på Bryne dette året.  Hannen greide ikke å lokke hunnen inn i rugekassen, tross mange gode forsøk. Det hjalp verken

Les mer
Neseåpningen til vandrefalken

SUSER DU AVGÅRDE i en fart på ca 90 m/sek, slik som vandrefalken, er det lett å miste pusten. Men fuglen overlever, fordi neseåpningene har en spesiell utforming. Midt i

Les mer
Navn og systematisering

ALLE KJENTE ORGANISMER har et navn eller et nummer. Det er grunnlaget for videre systematisering av små og store samlinger. Vandrefalken er en polytypisk art. Den er spredt i store

Les mer